Designpriser

X-Fit - overlegen sagvernsbekledning
X-Fit - overlegen sagvernsbekledning

Synfiber har designet og produsert X-Fit sagvernsbeskledning for verdens største motorsagprodusent, Stihl. For denne nyvinnende sagvernsbekledningen ble Synfiber og Stihl tildelt Merket for god design 2010.

Oppdragsgiveren, Stihl, ønsket at dressen skulle være overlegen konkurrentenes, mer iøynefallende, være enda mer teknisk, samt ha den beste bevegelseskomfort på markedet. Den skulle ha ekstrem fit – X-Fit. Synfibers brede kontaktnett og inngående kunnskap om arbeidstøybransjen og det spesielle fagfeltet innenfor vernebekledning, gjorde at vi kom i mål med en fantastisk flott serie som oppfyllte alle kravene vår oppdragsgiver hadde. At vi ble tildelt Merket for god Design beviser at design lønner seg.

Synfiber var også en av fire nominerte til Hedersprisen for god design 2010.

Stihl xtreem
   

I 2015 vant Stihl den prestisjetunge designprisen iF Design Award for sin verneutstyrsserie Advance X-TREEm.  Synfiber AS står for produksjonen.

Stihl Advance X-TREEm er en ny serie med verneklær som består av bukse og jakke til skogbruk og trefelling. Verneklærne skal brukes over hele verden, men produksjonen er det altså Oslo-selskapet Synfiber AS som står for, og sjef for Andreas Stihl AS i Norge, Bjørn Sønsteby, har vært en viktig brikke i utviklingen av verneklærne.

Stihl er ikke bare opptatt av motorsager, gressklippere og annet som går på motor, men også av at sikkerheten blir ivaretatt på best mulig måte. Derfor fokuserer de mye på verneutstyr, og vet at jo bedre og mer moderne du ser ut, jo flere er det som vil bruke det.

       

Det høyteknologiske stoffet ProElast er eksklusivt utviklet for Stihl, og blir brukt i X-TREEm-serien. Dette gir klærne en usedvanlig høy grad av bevegelsesfrihet. Behagelig å ha på, men også sikrere fordi det blir mindre stress for musklene.

Det er lagt stor vekt på luftsirkulasjonen i skulderområdet, blant annet med justerbare ventiler under armene med glidelås. Armene kan for øvrig fjernes helt, slik at det blir en allsidig vest. Skuldrene er utstyrt med en spesiell beskyttelse mot slitasje, og albuene er forsterket med et keramisk materiale som beskytter mot for eksempel torner. Fargen er naturlig nok oransje, slik at man synes så godt som mulig.

Beskyttelsesbuksen består av materialet AVERTICTM, som også er spesialutviklet for Stihl. Dette er en bukse som puster, og som dermed garanterer god komfort også ved høye kroppstemperaturer. Innerfôret er mykt og hurtigtørkende. Det er ekstra beskyttelse på kne og legg, og buksene kan også kobles fast til sko, slik at man skal unngå at flått eller andre innsekter når huden.